Ortodonti

Diş hekimliğinin özel bir alanı olan ortodonti; diş, çene ve yüz kemiklerinin gelişim bozukluğunu iyileştirmek üzere çözümler sunmaktadır. Ortodontik tedavide asıl hedef hastaların ağzında; çene ve dişlerin uyumu, başarılı bir kapanma sağlanmasıdır.

İyi yerleşimi olan dişlerin, karşı çenedeki dişlerle uyumlu olması halinde; ısırma, çiğneme ve konuşma fonksiyonları da düzgün çalışmaktadır. Ağız sağlığında ortodontik tedavinin önemi hem genel sağlık durumu hem de psikolojik açıdan oldukça büyüktür.

Ortodontik Tedavi Sadece Erken Yaşta mı Başarı Sağlar?

Hayır, dişlerde görülen uyumsuzluklar her yaşta tedavi edilebilir. Çapraşık dişler için kimse geç kalmış sayılmaz. Fakat iskelet yapısıyla ilgili bir rahatsızlık varsa; çene önde ya da geride ise 12 yaşından önce müdahale etmekte fayda vardır.

Çocukların 7 yaşından önce bir ortodontist tarafından muayene edilmesini tavsiye ediyoruz. Bu sayede kişilerin ortodontik bir tedaviye ihtiyaç duyup duymadığı erkenden belli olabilir.

Tedavi Ne Kadar Sürer?

Ortodontik tedavinin ne zaman sona ereceği kişilerin yaşına, durumuna ve tedavinin şekline göre değişse de; ortalama 1 ve 2 sene arasında bir süreç gerekiyor. Bu süre daha az olduğu gibi daha da uzayabilir.

Ortodontik tedaviler, kalıcı etki sağlayan başarılı yöntemler olsa da; çene ve yüz gelişimindeki bozuklukları zamanında önleyebilmek için, çocuklarda parmak emme – uzun süreli biberon kullanımı gibi davranışlara en geç 4 yaş itibariyle müdahale edilmelidir.

Konuyla ilgili daha fazlasını öğrenmek, diş hekimimizden randevu alarak muayene olmak için bize ulaşabilirsiniz.